Kod nas čekate ovoliko...Vesti, novosti, obaveštenja

NAJNOVIJE U MEDLABU

SEKSUALNA AKTIVNOST I SRČANA SLABOST

11. фебруар 2021.
122359444_3323479867769404_2190627104207578964_o.jpg
„Seksualna aktivnost je uslovljena velikom podnošljivošću opterećenja. Opterećenje koje zahteva seksualna aktivnost iznosi oko 6 MET-a (metabolički ekvivalent potrošnje kiseonika u miru i opterećenju). Klasifikacija srčanih bolesti na one sa niskim, srednjim i velikim rizikom omogućava da se seksualna aktivnost izvodi sa što manje rizika. Pacijenti sa malim rizikom mogu i treba da budu seksualno aktivni, oni sa srednjim rizikom treba da budu podvrgnuti testu opterećenja nakon čega se razvrstavaju na one sa niskim i one sa visokim rizikom. Visokorizični pacijenti zahtevaju ozbiljan, najčešće specijalistički tretman.
Pri odabiru medikamenata za lečenje insuficijencije (slabost- popuštanje srca), treba voditi računa o onima koji doprinose nastanku seksualnih disfunkcija, slično kao i kada kod srčane insuficijencije postoji prateća depresija… Savetovanje pacijenata i njihovih partnera od velikog je značaja, kako za uspešno održavanje seksualnog života, tako i za kvalitet života. Etička dužnost ordinirajućeg lekara jeste da o ovome vodi računa.“(Delovi iz knjige Klinička seksologija, autora prof dr Vasilija Topalova i prof dr Gorana Marušića u čijem stvaranju je učestvovao i prof dr Milan Ubavić).
U Medlab laboratorijama možete ispitati srčane markere(CK-NAC, CK-MB, Troponina I, BNP i dr.) je od presudnog značaja za postavljanje dijagnoze srčane insuficijencije i akutnog infarkta miokarda.

MEDLAB LABORATORIJE


Hematologija i koagulacija
 Biohemija i imunohemija
 Imunologija i alergologija
 Mikrobiologija i virusologija
 Patohistologija i citologija
 Genetika i imunogenetika
 Transfuziologija
 Netolerancije na hranu
 Prenatalni markeri
 i ostale laboratorijske analize


IZLAZAK NA TEREN

(trenutno dostupno za Novi Sad, Veternik i Suboticu)

Mogućnost izlaska na teren, kućnog uzimanja uzoraka. Pozovite naš korisnički servis 24h ranije i zakažite vreme koje Vama odgovara za izlazak naše patronažne službe na teren.


Pon-Pet
7:00 – 20:00
Sub-Ned
8:00 – 13:00

021 / 422 332
065 / 4422 332


REDOVNA OBAVEŠTENJA


Prijavite se za redovna obaveštenja o svim novitetima, promocijama, akcijama i specijalnim ponudama.Triglav osiguranje

Copyright by MEDLAB 2018. Sva prava zadržana. Izrada sajta: FABRIKA SAJTOVA!